Het gevaar zit in een klein hoekje!

11/02/2013   Een border eet alles wat hij vinden kan! Dit levert soms levensbedreigende situaties op.

Hij is echt niet kieskeurig. Pas op want gevaar zit soms in een klein hoekje!
Onlangs had een nakomeling van ons muizen vergif opgegeten, tijdens een bezoekje bij de buren. Gelukkig had het baasje het gezien want anders had Bazil een
fataal einde gekend. Wat gedaan? Hier haar mail:

Ik heb direct mijn dierenarts gebeld . Ik heb hem vier lepels (voldoende voor een hond van 10 kg) keukenzout doen eten. Dat ging gelukkig vlot want het is een braaf hondeke. Gewoon zijn mond open, het zout er in en zijn mondje sluiten ... Met als resultaat dat hij binnen de 10 minuten alles heeft overgegeven (ook zijn eten van enkele uren vooraf). Dit moet heel snel gebeuren, dus heeft het geen zin om tijd te verliezen om naar de dierenarts te rijden. Ik ben de dag nadien naar de dierenarts gegaan, en aangezien de kleur (van het wit) van de oogjes nog goed was, en het vergif dus niet in zijn bloed gekomen was, zou hij er niets aan overhouden. Toch heb ik wel een drie wekelijkse kuur met vitamine K (ampules) gegeven om nog iets zekerder te zijn. Als ik het niet had opgemerkt, zou hij na enkele dagen binnen in zijn lichaam doodbloeden en eer je het merkt is het te laat en helpt geen enkele medicatie.
Mijn dierenarts en de dierenarts van wacht hebben met deze behandeling (zout doet overgeven) bijna altijd succes. Mocht de hond niet overgeven, dan zou de dierenarts hem kunnen doen overgeven, door toediening van overdosis morfine (of iets dergelijks) ...
Elke hondenliefhebber zou dit moeten weten .
En ... ook heel belangrijk, het nummer van je dierenarts en het nummer van de dierenarts van wacht in je GSM zetten!
Groetjes,
Catherine