FCI World Champion of the Champions

17/11/2011       FCI Champion of the Champions  te Brussel.

De show begon al om 8 uur stipt dus Martin en ik en natuurlijk onze Boy en Gini waren vroeg uit de veren.
In totaal waren er 893 honden ingeschreven, waarvan er na de eerste ronde 64 werden geselecteerd voor de finale ronde. Er werd tijdig begonnen en we waren vrij snel aan de beurt. 8 border terriërs waren ingeschreven, 6 reuen en 2 teven afkomstig uit verschillende landen. Er waren 2 keurmeesters voor de terriërgroep: A. Korosz (HU) en M.Hamill (IE). De keuring ging bliksemsnel en in de terriër keur ring werden we na elkaar door beide keurmeesters beoordeeld. Elke keurmeester keurde de hond onafhankelijk van elkaar. Dus twee maal op tafel en twee maal rondjes lopen. Elke keurmeester diende een puntenscore tot 50 punten per hond te geven. Het totaal van beide keurmeesters werd samengeteld en de 8 terriërs met de hoogste puntenscore op 100 mochten naar de finale ronde. Rond de middag werd de uitslag bekend gemaakt en spijtig genoeg was er geen enkele border terriër geselecteerd. Zij die niet tot de 64 geselecteerden behoorden, mochten naar huis. Iedere deelnemer kreeg een mooie blauwkleurige rozet als aandenken en kon een foto bij het fotografenteam 'Karl Donvil' laten maken.
Voor de border terriër, een grote hond, klein verpakt en met weinig show allures was gekwalificeerd zijn voor de deelname al mooi meegenomen. Het blijven toch onze hartendieven en ik zou ze voor geen enkel ander ras willen inruilen.