Verleden tijd

Intussen zijn wij al verscheidene jaren bezig met onze hobby en hebben al afscheid moeten nemen van een aantal van onze borders. Sommigen zijn overleden door ouderdom en enkele nakomelingen zijn spijtig genoeg verongelukt in het verkeer. Andere hebben we intussen een nieuwe thuis gegeven.

Kyano

KYANO, dochter van GINI en moeder van QUANTA heeft intussen een nieuwe thuis. Ook zij heeft altijd voortreffelijk geshowd!
Zij woont in de buurt, een 15 min rijden bij eigenaars die voordien ook terriërs hadden maar nu de voorkeur gaven aan een volwassen hond.

Gini

GINI een prachtexemplaar. Zij heeft veel voor onze kennel betekent. Showen deed ze heel graag en na vele jaren liep ze nog steeds even fier door de ring alsof ze zeggen wou "Hallo, hier ben ik. Heb je mij gezien?". Zij is de moeder van onze jonge reu JULIUS en Jyrki, waar we nadien Lyrki als kleindochter behouden hebben.
Kyano en Mory zijn beide ook dochters. Mory is een dochter van Gini en onze Boy.

Jindra

JINDRA had het karakter van mama Campari en was mijn lieveling maar ze is helaas vroeg gestorven door een acute pancreas-ontsteking. Showen deed ze voortreffelijk maar ze is ons net voor haar 2-jarige leeftijd ontnomen.

Jyrki

JYRKI, zus van Julius. Wij hebben haar verkocht als pup maar nadien een éénmalig nest met haar gedaan en daaruit onze LoveLyrki gehouden. 

Campari

CAMPARI was een heel lief teefje met een hart van goud zoals haar vader Irton Congac. Zij is een halfzus van onze eerste border Xuther (zie onderaan) die ook zo'n prachtkarakter had. Terriërs die nagenoeg geen terriërs meer waren maar jachtinstinct was haar toch gegeven.
Campari is de moeder van GINI en JINDRA; zij is in 2017 overleden.

Lady

LADY, zus van onze reu BOY. Destijds samen aangekocht bij kennel 'of Limit Stone'. Beide een zeer verschillend karakter. Lady een heel aanhankelijk teefje; zij is de moeder van Jewel & Jumanji.

Jewel & Jumanji

JEWEL & JUMANJI

Jewel heeft bij ons twee nestje gehad met een record van 8 en 9 pups. Zij zorgde prima voor haar grote kroost! Verkocht op 1-jarige leeftijd en uit het tweede nest is er een dochter meegegaan naar haar baasjes.

Jumanji leeft samen met Julius bij onze vrienden in Alken. Heeft bij ons verscheidene nesten gehad. 

Funny

FUNNY (Use for Fun) aangekocht bij een kennel in Nederland (of the Precious Stone), waar wij tevens ons eerste teefje Orris (zie verder) hadden aangekocht. Zij was een vrij klein teefje. Uit het eerste nestje hebben we dochter Calypso gehouden. Naderhand heeft zij last gehad van haar baarmoeder en werd gesteriliseerd. Zij werd een trouwe metgezel van een Engelse dame (in België) die vaak naar Frankrijk op vakantie ging. Inmiddels is zij ook overleden!

Calypso

CALYPSO, een teefje met pit. Altijd een haantje de voorste geweest. Ook zij (zoals moeder Funny) kreeg al snel last van haar baarmoeder zodat we beslist hebben niet verder in die lijn te gaan. Leefde samen met Xuther in Kerkrade. Een tumor in de muil werd haar fataal; de laatste weken was ze duidelijk vermagerd vermits ze niet goed meer eten kon en werd dan ook ingeslapen.

Xuther

XUTHER, onze eerste border. Zoals Campari ook een zeer zacht karakter dat ze beide van vader Irton Cognac geërfd hadden.
Wij waren destijds als gezin op zoek naar een border terriër en zo bij kennel 'of Limit Stone' (Sippenaeken- in vogelvlucht 50km) terecht gekomen waar wij het reutje Xuther aangekocht hebben.
Hij was al ingeschreven in enkele shows en zodoende zijn wij er ingerold en uitgegroeid tot onze huidige kennel 'of Lightning Spot'. Hij heeft vele nakomelingen en leefde later samen met Calypso in Kerkrade.
Onverwachts moeten laten inslapen, 's morgens nog vrolijk gewandeld, 's middag  viel hij om en 's avonds was hij volledig verlamd. Kwispelen lukte zelfs niet meer, alleen de oogjes keken ons nog aan. We hebben toen beslist om hem in te slapen terwijl we nog bij hem waren. 

Orris

ORRIS, ons eerste teefje dat wij aankochten bij 'of the Precious Stone'. Zij was een zeer mooi teefje maar heeft spijtig genoeg maar één nestje gehad daar zij bij het tweede nest een baarmoederontsteking kreeg en met spoed geopereerd moest worden. Zij is oud geworden en leefde bij een (oudere) dame in de buurt, die jaren plezier van haar heeft gehad. Op oudere leeftijd werd zij echter dement en uiteindelijk ook nog agressief tegenover kennissen die elke week langs kwamen. Een onoverkomelijke beslissing dwong zich op en is toen ingeslapen. 

Diamond

DIAMOND, tevens een klein en fijn teefje. Heeft verscheidene nakomelingen maar had zeer moeilijke bevallingen. Zij maakte zeer grote pups die dan ook moeilijk geboren werden. Eens had ze een pup van meer dan 300g. Na haar moederschap is ze bij Marleen terecht gekomen en daar heeft ze tot haar oude dag gewoond. Het laatste half jaar was ze in het gezelschap van een jonge border van ons wat haar nog wat heeft doen opleven maar uiteindelijk was haar tijd gekomen om heen te gaan.